Vrouwencirkels

Verbindende bijeenkomsten tussen vrouwen waarbij op een pure en zachte manier wordt verbonden met zichzelf, met elkaar, met onze vrouwelijkheid, met de natuur,... Er wordt een veilige cocon gecreëerd waar we helemaal vrouw kunnen zijn, waar we mogen voelen, waar we kunnen delen met elkaar en waar we gezien, gehoord en gevoeld worden in ons vrouw zijn.

Grootte van de groep: max. 6 personen

Werkwijze:

  • Spiritueel (meditaties, visualisaties, aan de slag met intuïtie, chakra's, energie, de natuur)
  • Ceremonieel (openen en sluiten van cirkel, cacaoceremonie, theeceremonie,...)

Doelgroep:

Vrouwen die verlangen naar het verbinden met hun vrouwelijke natuur en het verbinden met andere vrouwen op een spirituele en ceremoniële manier.

Soorten vrouwencirkels:

Losse vrouwencirkels

Losse vrouwencirkels zijn vrouwencirkels die los staan van elkaar en waar je op elk moment voor kan inschrijven. Je schrijft je dus telkens in voor één enkele vrouwencirkel (wat niet wilt zeggen dat je je nadien niet meer voor een andere vrouwencirkel mag inschrijven natuurlijk 😉). De groep vrouwen die deelneemt, kan er dus elke keer anders uitzien, wat het ook heel boeiend maakt.

De losse vrouwencirkels zijn heel handig als je graag wilt verbinden met jezelf en andere vrouwen, maar geen tijd of middelen hebt om je voor een reeks in te schrijven of indien het moeilijk is voor jou om op voorhand dingen in te plannen.

Onderaan deze pagina vind je meer info over de data en thema's van de losse vrouwencirkels.

Vrouwencirkel reeks

Een vrouwencirkel reeks bestaat uit een aantal vrouwencirkels waar je je op voorhand voor inschrijft. Eens de reeks bezig is, kan er niet meer ingeschreven worden. Dit zorgt ervoor dat we gedurende de hele reeks steeds met dezelfde groep vrouwen samenkomen, wat de sfeer van vertrouwen en veiligheid versterkt.

De vrouwencirkel reeks kan dus een oplossing bieden wanneer je wel op zoek bent naar verbinding met jezelf en andere vrouwen, maar het delen met vrouwen die je niet kent je wat afschrikt. De vrouwencirkel reeks is ook handig als je graag op tijd en stond tijd voor jezelf wilt, maar merkt dat je dit steeds uitstelt omdat je nog zoveel andere dingen te doen hebt. Dan kan het helpen om die me-time op voorhand in te plannen en er al voor betaald te hebben, als extra motivator om ook effectief deze tijd voor jezelf te nemen.

Wanneer de vrouwencirkel reeks is uitgewerkt komt er hier meer info over te staan (data, thema's, prijs).

Vrouwencirkels op maat

De vrouwencirkels op maat zijn vrouwencirkels die ik volledig volgens jullie wensen of thema opstel en begeleid. Zo kan het fijn zijn om een vrouwencirkel onder vriendinnen te houden om jullie vriendschap te eren en te vieren. Of misschien zou je het wel fijn vinden om een vrouwencirkel met je dochter(s), mama, oma te ervaren waar jullie kunnen stilstaan bij jullie voormoederlijn. Of wat dacht je van een vrouwencirkel als alternatieve vrijgezellen activiteit?

Ik luister dan steeds eerst naar jullie wensen en verwachtingen, of er een bepaald thema is dat jullie erin willen betrekken, of er bepaalde zaken zijn die jullie zeker niet of juist wel willen, wanneer de vrouwencirkel best kan doorgaan,… En dan ga ik aan de slag met het uitwerken van de vrouwencirkel. Nadien kies je zelf of je graag eerst een terugkoppeling wilt van hoe de vrouwencirkel eruit zal komen te zien (zodat je eventueel nog dingen kan aanpassen) of dat je liever verrast wordt met het uiteindelijke verloop van de vrouwencirkel en dus nog niet op voorhand weet wat we gaan doen.

Losse vrouwencirkels 2024:

Voorlopig even 'on hold' gezet. Vanaf deze zomer zullen hier opnieuw data verschijnen.

Indien je graag via mail op de hoogte wenst gehouden te worden als er nieuwe vrouwencirkels gepland staan, mag je mij je mailadres bezorgen via mail of contactformulier met vermelding 'info vrouwencirkels'.

Inschrijven

Wens je deel te nemen aan één of meerdere vrouwencirkels? Stuur me een berichtje via het contactformulier of via silke@demaancocon.be (met vermelding van de vrouwencirkel waaraan je wilt deelnemen). Je mag van mij een antwoord hierop verwachten met wat extra info en de nodige gegevens voor de betaling. Van zodra je betaling in orde is, is jouw plekje gereserveerd.

Ook wanneer je twijfelt en nog wat vragen hebt, mag je me via deze kanalen aanspreken en ik beantwoord met veel liefde jouw vragen.Je kan De Maan Cocon ook terugvinden op de website van Vrouwencirkels VZW (www.vrouwencirkels.be) waar je bovendien extra informatie kan terugvinden over vrouwencirkels in het algemeen.