De naam 'De Maan Cocon'

De naam 'De Maan Cocon' is niet zomaar een naam. Ik zocht een naam die de sfeer en energie weergeeft van mijn praktijk en wat ik wil bieden. En zo kwam ik al gauw bij De Maan Cocon. Hieronder leg ik je uit hoe deze naam de energie van mijn praktijk draagt.

'De Maan'

Waar de zon wordt geassocieerd met mannelijke energie, wordt de maan verbonden met vrouwelijke energie. Net als vrouwen is de maan cyclisch van aard. De verschillende maanfasen zijn ook te vergelijken met de verschillende fasen in de cyclus van een vrouw. Aangezien ik me met mijn praktijk speciaal tot meisjes en vrouwen richt, wou ik dus heel graag de maan in mijn praktijknaam en -logo gebruiken.

De maan link ik ook aan duisternis, we zien de maan namelijk 's nachts aan de hemel. Ze biedt licht in de duisternis. Zo wil ik in mijn praktijk ook ruimte bieden om donkere gevoelens te doorvoelen of donkere plekjes in onszelf te betreden, maar steeds met het licht van de maan als veilige houvast. Door donkere gevoelens met zachtheid aandacht te geven, te observeren en te exploreren, voelen ze zich gehoord en gezien en kunnen ze zo geleidelijk aan lichter worden.

Tot slot vind ik de maan ook magisch. Ik geloof echt dat we allemaal magie hebben binnenin onszelf en ik begeleid jou graag in het (her)ontdekken van jouw magie.

'Cocon'

Zelf heb ik geregeld nood aan me terugtrekken in mijn veilig coconnetje. Daar kom ik tot rust, voel ik me veilig en kan ik alles gewoon laten zijn. In mijn coconnetje voel ik me vrij van de verwachtingen die de maatschappij of anderen stellen en vrij van de negatieve energieën die ik soms tegenkom. Ik kan er weer helemaal tot mezelf komen. Zo'n veilige cocon is wat ik jullie ook wil bieden met mijn praktijk.

Ik denk bij een cocon ook aan geborgenheid en rust, zachte energieën die ik ook in mijn praktijk wil integreren.

Een cocon link ik bovendien aan naar binnen keren. En dat naar binnen keren, het verbinden met jezelf, luisteren naar wat je gevoelens en lichaam je te vertellen hebben, het ontdekken van je noden, je dromen, verlangens,... staat centraal in mijn praktijk.

Tot slot kennen we een cocon allemaal van de plek waar een rups geleidelijk aan transformeert tot een vlinder. Met De Maan Cocon wil ik jullie een plek bieden waar je op je eigen tempo naar binnen kan keren, tot rust kan komen, kan voelen, ontdekken, loslaten en transformeren.